top of page

Hot-Stonemassage

Hot-stonemassage is een massagevorm waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmde stenen. Tijdens deze massage wordt er gewerkt met hete stenen die op de blote huid komen te liggen. Deze stenen zijn een soort radiatoren, ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. Met een temperatuurvan rond de 45ºC / 50ºC, voelt de aanraking met de stenen erg prettig aan heeft een heel ontspannende werking. De warmte dringt tot ca. 3 - 4 cm door in het spierweefsel.

De warme stenen stimuleren uw lichaam om te ontgiften maar ook om te:

-      ontspannen

-      genezen

-      zorgen voor bewustwording 

Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden b.v. op een plaats op het lichaam die speciale aandacht nodig heeft i.v.m. klachten. Voor Hot stonemassage worden meestal basaltstenen gebruikt.

History basaltstenen

De basaltstenen zijn vaak afkomstig uit Amerika en zijn gevormd uit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. Door het stromende water hebben ze mooie ronde, gladde en zachte vormen gekregen. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur. 

bottom of page