top of page

Jouw oog bestaat uit:

Het oog bestaat uit het oogwit en de iris. De iris is de kleur die jouw ogen

hebben bv. blauw, groen, grijs, bruin enz... Elk oog is uniek, er bestaat geen

tweede van. 

Wat verteld jouw oog?
In het gekleurde gedeelte zitten op een vaste plek al je organen, klieren, spieren, en gewrichten. De kleur van het oog is bepalend voor de aanleg van bepaalde (erfelijke) belasting  of aandoeningen, maar die ook je sterke kanten kan laten zien.

Waar kijken we naar in het oog?
Klachten kunnen erfelijk zijn of zelf ontwikkeld. De iris kan het verschil laten zien en aangeven waar de oorzaak gezocht moet worden. Een grote hulp bij het vinden van problemen. 

Door deze gevoeligheden te kennen, kun je door bv. voeding aan te passen, kruiden te gebruiken, je lichamelijke kwaliteiten gunstig beïnvloeden.

Waar kijken we naar in het oog?
De iriscopist kijkt naar afwijkingen in de iris, zoals bijvoorbeeld verkleuringen, puntjes, vlekken, strepen, ringen, gaatjes, vervagingen, enz.... 
Klachten kunnen erfelijk zijn of zelf ontwikkeld.

Aan de hand van de kleurpigment en vezelstructuur van het oog kan de iriscopist de conditie van je organen 'lezen'. Vervolgens geeft de iriscopist advies over extra vitaminen, mineralen of bepaalde kruiden, waardoor klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen. 

Tijdens een iriscopie behandeling
Samen vullen we een lijst in met allemaal gegevens die voor mij van belang zijn om uw ogen te kunnen  beoordelen. Hierna maken we een foto van uw ogen (volgorde kan soms afwijken). Dit alles zal een half uur tot driekwartier in beslag nemen. Tijdens de vervolgafspraak krijgt u het advies (soms gebeurt dit ook in één afspraak).

Door deze gevoeligheden te kennen, kun je door bv. je voeding aan te passen, kruiden te gebruiken, je lichamelijke kwaliteit gunstig beïnvloeden.

Ik ben geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische professionals of zorgprofessionals.

bottom of page